Gynger og gyngestativer

Gynger

”Højere, højere, højere” – en jagerpilot suser over himlen, en sømand vugger på en tømmerflåde, og en længdespringer slår verdensrekorden med mange meter. Gynger er både hæsblæsende fart og blide hyggebevægelser.

Gode bevægelsesvaner grundlægges i barndommen. Når børn gynger, stimuleres labyrintsansen, som er et lille sanseapparat i det indre øre. Labyrintorganet sender hele tiden signaler til hjernen om hovedets stilling i forhold til krop og tyngdekraft, på den måde udvikles barnets balance og giver et godt fundament for den motoriske udvikling.

Foruden at udvikle barnets balance, koncentration og indlæringsevne, har de motoriske lege også betydning for barnets psykiske og sociale kompetencer. Har barnet svært ved at holde balancen, kan usikkerheden betyde, at barnet undgår nye motoriske udfordringer og dermed også halter bagud socialt.

Det er sjovt, sundt og sikkert

De holdbare og vedligeholdelsesfrie gyngestativer fås både med FSC-certificerede træstolper eller galvaniserede stål stolper.

Stativerne kan monteres med bl.a. dækgynge, fuglerede eller sikkerhedssæde, og kæderne er betrukket med gummi, så fingrene ikke fryser fast.