Materialer

LEDON anvender kun miljøvenlige, giftfrie, langtidsholdbare og vedligeholdelsesfrie materialer. Det er ikke den billigste måde at producere på, men vi satser på kvalitet.

 

Polyethylen

Alle polyethylenplader er udviklet specielt til LEDON for at opnå så høj kvalitet som muligt. Materialet er vedligeholdelsesfrit og særdeles slidstærkt – selv ridser og skrammer nedsætter ikke levetiden.

Pladerne er giftfrit og godkendt efter kravene i legetøjsdirektivet EN71, del 1-3. Også kravene i Code of Federal Regulations afsnit 21, § 177.1520 for Polyolefiner (Food and Drug-lovgivningen i USA) er opfyldt.

Vi leverer polyethylenplader i 11 forskellige farver med sort kerne. Pladerne er UV-stabiliseret i både råvare og farve, og der gives 5 års garanti mod væsentlig nedfalmning.

Fiberdele – nylon

Alle håndtag er fremstillet af nylon (PA6), så fingrene ikke fryser fast. Håndtagene er afrundede og udformet med gode gribeflader, og derfor er risikoen for øjen- og tandskader minimal. Alle dele er vedligeholdelsesfrie, UV-stabiliseret i både råvare og farve samt slagfaste i temperaturområdet mellem -40°C og +100°C.

Brudsikkert polycarbonat

Alle LEDONs kupler og vinduer er fremstillet af glasklart polycarbonat (PCA). Polycarbonat har en ekstremt stor slagstyrke i temperaturområdet mellem -40°C og +120°C, og i praksis betyder det, at vinduet ikke kan slås i stykker. Materialet misfarves ikke af vejrlig og indeholder ikke tungmetaller. De vedligeholdelsesfrie vinduesrammer er udført i polyethylen.

Skridsikker polyethylen

Den skridsikre polyethylenplade er beklædt med en 3 mm tyk gummibelægning. Gummibelægningen er udviklet til bilindustrien og giver en særdeles stærk overflade. Vi anvender blandt andet den skridsikre polyethylenplade til alle træde- og siddeflader.

Fjedre

Vores fjedre fremstilles af 18 mm specialfjederstål, som tåler vip i alle retninger. Efter vikling bliver fjederen zink-fosforteret og derefter belagt med en slagfast polyesterlak.

Fjedrene er udformet, så fingre ikke kan komme i klemme, og vores patenterede opspænding med selvlåsende møtrikker gør, at fjederen kun er fikseret i ét punkt i hver ende. Det giver en lang levetid med minimal risiko for brud. Fjedrene leveres med tilhørende afdækningskasse.

Bolte og skruer

Langt størstedelen af LEDONs legeredskaber er samlet med bolte, skruer eller specialdesignede alubøsninger. Alle bolte og skruer er i varmgalvaniseret eller rustfrit stål.

Beslag

Alle beslag er overfladebehandlet og designet med afrundede kanter.

Metalrør

Alle metalrør og -stolper er overfladebehandlet for at undgå korrosion. Metalrør giver en meget stabil konstruktion, som ikke ændrer sig over tid.

Møtrikskjulere

For at beskytte børnene mod skarpe kanter afskærmer vi vores bolte og møtrikker med møtrikskjulere. Møtrikskjulerne beskytter ligeledes legeredskaberne mod unødig demontering.

Tov og net

Alle tov og net er fremstillet af taifun-tov med 6 slåninger med hver 8 ståltråde – altså i alt 48 ståltråde. Dette giver en brudstyrke på 4500 kg, og tovet er derfor modstandsdygtigt over for hærværk.

Tovet mørner ikke og bliver heller ikke slapt ved brug. Alle klatrenet samles med netsamlere af slagfast nylon (PA6).

Trægulve og træstolper

Trægulve og -stolper er fremstillet i hårde træsorter – blandt andet canadisk cedertræ, mandioquiera-træ og robinie. Vores træsorter er meget slidstærke og har et naturligt højt indhold af olier eller garvesyrer.

Træsorterne er vedligeholdelsesfrie og kan påføres en god træolie efter behov, hvis den naturlige farve ønskes bevaret. For ekstra holdbarhed monterer vi stolpesko (Undtagen Robinia). Vi anvender FSC-certificeret træ og yder 10 års garanti mod råd og svamp.

Kun produkter der er markerede som sådan i dette katalog er FSC-­certificerede.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vores produkter, priser, eller sortiment, ser vi frem til at høre fra dig.

Kontakt os: 74 82 65 65 eller info@ledon.dk

Fjedre

Vores fjedre fremstilles af 18 mm specialfjederstål, som tåler vip i alle retninger. Efter vikling…